Kebapçı Emin Usta


Adana kebabı muazzam!

Önünden defalarca geçtiğim halde dikkatimi çekmemiş olan bu kebapçıyı, Sulukuleli bir abi önerdi. Bu vesile ile birkaç defa ziyaret ettim.

Bence Emin Usta'nın Adana kebabı çok iyi. Kebabın üzerine bastırdığınız anda yağı hemen akıveriyor. Bunun kötü bir şey olduğunu düşünenler, bu kebabı yiyerek bu fikirlerinden hemen vazgeçebilirler. Zira bu kebap çok hafif. Yağlı bir yemeğin, üstelik bir kebabın mideyi yormaması ancak kaliteli malzeme ve ustalıkla mümkün.


Lavaş kebaba yakışıyor.
Çatalı bastırınca, kebabın yağı hemen akıyor
Emin Usta'nın girişinde, hemen sağ duvarda kimi ünlü insanların fotoğrafları bulunuyor. Mekâna duvardaki fotoğraflara bakmak için değil, kebap yemek için uğradığımızdan, dışarıda fotoğraflardan uzak bir yere oturduk.

Ciğer iyi ancak Adana'nın gölgesinde kalıyor.

Emin Usta'da ciğer ve arkadaşımın tabağından aşırarak, tavuk da yedim. İyiydiler; ancak bu lokantaya uğramamı gerektirecek kadar özel değildiler.

Salatanın malzemesi taze, tadı güzel.

Mekânın bir güzel yanı da Eriş Yoğurt'a çok yakın olması. Bu arada, yoğurdu Eriş'ten alıyorlarmış, ayran içmek için güzel bir sebep.

Emin Usta, Karagümrük Meydanı'na bakan bir mevkide.
Bir ziyaretimde Emin Usta ile kısa bir sohbet ettik. Elinde motor kaskı vardı, bir anlam verememiştim. Arkadaşımla yemeğimi yerken, Emin Usta dışarıda park halinde olan motora atlayıp uzaklaştı. Emin Usta, bizde sıradışı bir kebapçı izlenimi bıraktı... 

Meşhur Kebapçı Emin Ustanın Yeri
Prof. Naci Şensoy Cad. Karabulut Sok. No: 6 Fatih/İstanbul
212 621 00 83

Yorumlar

  1. Fiyat bilgilerini de yazabilir misiniz?
    Menülerin fotoğraflarını çekmeniz iyi oluyor.
    Menü fotoğrafı koyabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  2. Emin usta geveze ama kebabı iyi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder