Eriş Yoğurt

Eriş Doğal Yoğurt

Mahallenin en önemli esnaflarından birisi de yoğurtçudur. Eriş Yoğurt, adı üzerinde yoğurduyla ünlü bir yer. Buradan çoğunlukla yoğurt kaymağı alıyorum çünkü annem bana kendisi yoğurt mayalar.

Çocukluğumdan beri en sevdiğim şeylerden birisi, yoğurt kaymağıdır. Yeri gelmişken söyleyeyim, yoğurt sevdiği halde yoğurt kaymağı sevmeyen kişileri hiçbir zaman anlayamamışımdır.

1 Kg kutu yoğurt 2,85 TL

Eriş, gerçek manda kaymağı bulabileceğiniz ender mekânlardan birisidir. Süzme yoğurt, çiğ süt gibi ürünleri de var; ancak manda kaymağı gerçekten harika. Manda kaymağının fiyatını, süt arzına ve süt fiyatlara göre belirliyorlar. Aynen balıkçılar gibi. Mayıs ayı itibari ile manda kaymağının kilosu 35 TL.

Yaz aylarında çılgınca ayran tüketiyorum. Eriş'in bardakta sattığı (250 ml olsa gerek) ayran 50 Kuruş, 1 Kg açık yoğurt ise 2,5 TL. Dilerseniz, ihtiyacınız kadar yoğurdu alıp, istediğiniz kıvamda ayran yapabilirsiniz.

Yaman'ın keçi peyniri, Altınkılıç'ın ezinesi şahane.
İzmir tulum seviyorsanız, Şemsi Egi'yi öneririm.

Kendi üretimleri olmayan peynirleri de gayet güzel. Bu arada Malta Çarşısı'nın ortalarında, Yavuz Selim tarafında bir dükkân Eriş Yoğurt ürünleri satıyor. Bir ara yolum düşerse yazıyı günceller, dükkânın ismini yazarım.

Vedat Milor, Tadı Damağımda adlı program için Eriş'i ziyaret etmişti. İyi de yapmıştı. Umarım Eriş gibi yerler ayakta kalır biz de ağız tadıyla yoğurt yemeye devam edebiliriz.

Eriş Yoğurt
Prof. Naci Şensoy Cad. No:9 
Karagümrük / Fatih / İstanbul
212 523 01 32

Yorumlar

Yorum Gönder