Örnek Lokantası

Örnek lokantası'nda bol çeşit var.

Örnek, ismiyle müsemma bir lokanta. Bu lokantada hoşunuza gidecek en az bir yemek bulacağınıza eminim.

Esnaf lokantaları, hitap ettikleri insanların alım gücü düştüğü, üretim maliyetleri arttığı için zor durumdalar. Örnek, fiyatı düşük, kalitesi yüksek yemekler yapmaya çabalıyor.   

Not: Bu lokanta kapanmıştır.


Karnıyarık şahane.
Örnek Lokantası'na iki kere uğradık, farklı yemekleri tadabilmek için. Yemek çeşidi bol olduğundan, seçmek kolay olmuyor. Belki bu kadar çok çeşit yapmasalar, daha az yemeğe odaklansalar işletme için daha iyi olabilir.  Ancak, kabul etmek gerek, esnaf lokantası müşterisi çok çeşit görmeyi sever.

Ezogelin ve kelle paça güzel.

Kuru-pilav fena sayılmaz.

Örnek Lokantası, et yemeklerine özeniyor. Kuzu haşlama da tas kebabı da güzel. Kuzu haşlama, yanında limonla servis ediliyor. Tam benim tarzım. Bence bu lokantaya kuzu haşlama için gidilir.

Kuzu haşlama çok güzel.
Tas kebabı güzel.

Örnek gibi lokantalar azalıyor. Lokantacılık üst-orta sınıfın altından kalkabileceği kadar masraflı bir iş oldu. Maliyetler, özellikle et fiyatları çok yüksek, buna rağmen müşteriler her zaman ucuz yemek peşinde. Esnaf lokantası  müşterisi, genellikle civardan esnaf ya da dar gelirli işçi-işsiz insanlar oluyor. Bu insanların alım gücü ise her geçen gün düşüyor. Lokantanın girişindeki döner tezgahı, bu durumu gayet güzel anlatıyor.

Mekân ferah

Kamuya ait Kaleboyu Caddesi, Sulukule'deki inşaatlar sebebiyle kapatılmıştı. Edirnekapı'ya çıkan bir yol kapandığı için, Örnek Lokantası'na uğrayan müşteri sayısında azalma olmuş. Bu önemli geçiş noktası, umarım inşaat bittikten sonra kamuya tekrar açılır.

Lokantanın bir menüsü yok, beğendiğiniz yemeğin ne kadar olduğunu sormanız gerekiyor. Usta, haşlamayı kast ederek "en pahalı yemek 8 TL" dedi. Yemekler 4-5 TL aralığında. Genel olarak yemekler gayet güzel, civarda karnınız acıkırsa, uğramanızı öneririm.

Sol taraf Karagümrük Stadına, Sağ taraf Edirnekapı minibüs duraklarına bakıyor.

Örnek Lokantası
Fevzipaşa Cad., No: 349
Edirnekapı / Fatih / İstanbul

Yorumlar