İnegöl Köftecisi

Sade bir buçuk tercihim. Yanına biber salçası ve soğan şart.


Suriçi'nde birçok iyi köfteci var. Sarıgüzel Caddesi'ndeki İnegöl Köftecisi ise benim çocukluğumdan beri müdavimi olduğum bir yer. "Acaba bu köfteciyi kayırıyor muyum," diye düşünerek, kıyaslamak amacıyla çok sayıda köfteci gezmişliğim var. Bence İstanbul'da bu fiyata böyle köfte bulmak zor!

Not: Lokanta, sokağın karşısına, daha büyük bir yere geçti. İşletmesi ve menüsü değişti.


Biber salçasını mutlaka deneyin.
Köftecinin sunumu bu şekilde

Bu köftecide hoşuma gitmeyen şeyler de var elbette. Köftenin yanına koyulan havucu ve marulu hiç sevemedim. Soğan ve sivri biberden şaşmam, köftecinin hazırladığı biber sosu dışında bir şeye de ihtiyaç duymam. Bu arada, bahsi geçen sos her masada vardır. Dilediğiniz kadarını almanız menfaatiniz icabıdır.

Piyaz iyi, bir de havuç, marul olmasa

Bana kalırsa, piyaz mümkün olduğunca sade bir şekilde sunulmalıdır. Sadece soğanla. Havuç ve marulun piyazda işi yok. Ama hakkını vermek gerek, İnegöl Köftecisi'nin piyazı güzel.

Mekân küçük, 3 masalık bir yer
Çelik ızgaraya hep imrenmişimdir

Menüye kaç sene önce girdi hatırlayamıyorum, burada tavuk şiş de yapılıyor. Benim çocukluğumda köfte, piyaz, salata ve kemalpaşa tatlısı dışında bir şey yoktu. Bence bu menüden şaşmasalar daha iyi olurdu. Burada tavuk yeme fikri, aklımın ucundan bile geçmedi.

Yoğurt ve salata sevenler buyrun fotoğrafı

İnegöl Köftecisi, eskiden yoğurdunu Eriş'ten alırdı. Artık yoğurtlarını Çatalca'dan bir işletmeden alıyorlarmış.

İnegöl Köftecisi, fiyatlarını her daim makul bir seviyede tutmaya çalıştığı, buna rağmen köftesinden taviz vermediği için, çok sevdiğim bir lokantadır. Buradaki köftenin, çok da uzak olmayan bir tarihte 5 TL olduğunu söylersem, ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Menü

Menüyü inceleyenler "Mamüllerimiz Kasap Mücahit Ürünüdür" ibaresini görmüşlerdir. Fatih'te birçok kebapçıda buna benzer tabelalar, menüler görmeniz mümkündür. Kasap Mücahit ünlü bir kasap ve bildiğim kadarıyla İnegöl Köftecisi'ni on sene kadar önce devralmışlardı. Anlayacağınız köftenin fiyatının cep yakmaması, buna rağmen çok iyi olması tesadüf değil.

Dışarıda iki küçük masa var. Sağ yön Hırka-i Şerif'e, sol yön ise Akdeniz Caddesine çıkıyor.

İnegöl Köftecisi
Akşemsettin Mah. Sarıgüzel Cad. No:77
Fatih / İstanbul
212 621 96 96

Not: İnegöl Köftecisi, hemen karşı köşeye taşınmış. Daha ferah bir yer olmuş. Köftenin tadı halâ çok iyi. Umarım aynı şekilde devam ederler.

Köfteci artık karşı köşede

Yorumlar

  1. Bu köfteci hala açık mı?

    YanıtlaSil
  2. Evet açık. Buranın hemen karşısına "köşem İnegöl Köftecisi" adıyla bir mekan açılmıştı; ama tutunamayıp kapandı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder