|
Kırmızı et sevenler bu büryanı mutlaka tatmalı |
Büryan, kırmızı etin alabileceğin en iyi formlarından birisi, Uğur Büryan ise bu işi en iyi yapan lokantaların başında geliyor.
Büryan kebabı ile bundan 15-16 sene kadar önce Uğur Büryan sayesinde tanıştım. Beni büryan almaya Kadınlar Pazarına gönderirler, ben de bu yolu büyük bir keyifle alırdım. O zamanlar sadece iki tane büryancı vardı, şimdi etrafta mantar gibi türemiş lokantaları boş verin, bence halâ iki tane büryancı var...
|
Etin pembeliği Milor'u mutlu edecektir :) |
Uğur Büryan 1982'den beri Fatih Kadınlar Pazarı'nda. Aile dört nesildir bu işi yapıyor. Bir sene öncesine kadar, şimdi bulundukları yerin hemen yanında bulunan küçücük dükkanda çalışırlardı. İki masanın sığmadığı mekâna öğleden sonra vardığınızda büryan bitmiş olurdu. Benden size tavsiye, büryan için saat 10:30-11:00 gibi mekâna damlayın.
|
Perde pilavı gayet güzel |
Perde pilavı iki kişiyi doyuracak kadar büyük. Eğer tavsiyeme uyup 11:00 civarı lokantaya geldiyseniz, perde pilavını fırından çıkar çıkmaz yiyebilirsiniz.
|
Perde pilavı taş fırında pişiyor |
|
Bumbar gayet temiz |
|
Remzi Usta işini çok iyi yapıyor |
|
Sol taraf İtfaiye Caddesine, sağ taraf Reşat Nuri Sahnesi'ne çıkıyor |
Büryan: 12 TL, Bumbar: 12 TL, Perde pilavı: 11 TL, İçli köfte: 3 TL
İtfaiye Caddesi, Hüsambey Sokak, No: 3
Fatih/İstanbul
(212) 532 25 17
(212) 534 63 17
http://ugurburyan.com/
Yorumlar
Yorum Gönder